EN DIÀLEG
  Sira Abenoza, professora de filosofia a Barcelona, creu que la majoria dels conflictes de la societat són causats per la falta de diàleg. Partint d'aquesta premissa, ha dut a terme "trobades socràtiques" entre persones dels sectors oposats de la vida (estudiants de dret i presos, per exemple) a Espanya i Amèrica Llatina, amb l'objectiu d'escoltar a "l'altre" per comprendre els seus punts de vista, sense jutjar o tractar d'imposar les pròpies idees.

  En aquest film, la Sira viatja a Belfast per tractar d'entendre com una persona pot abraçar la violència en la recerca d'objectius polítics, i el que això significa a nivell personal i per a la comunitat - i el llegat que el conflicte violent deixa rere seu, anys després de que la violència hagi acabat. Per això, reuneix al voltant d’una taula ex militants de l'IRA i dels grups paramilitars lleialistes, un ex soldat de l'exèrcit britànic i un ex oficial de policia de l'Ulster. Les seves converses, obertes i intenses, s’alternen amb testimonis de víctimes, mediadors i joves no van viure el conflicte - i que són l'esperança pel futur.

  Aquest film forma part del programa Europa Transit, una de les activitats de DSS2016 (Donostia/San Sebastián Capital Europea de la Cultura 2016).
  Idea original i direcció Xuban Inxausti
  Producció executivaJoan Úbeda
  Direcció de produccióPilar Razquin
  GuióArnau Monràs
  RealitzacióDavid Ramos
  Imatge i muntatgeDavid Ramos
  Director de fotografiaMarc Duran
  ProduccióLeire Larisgoitia
  Producció Belfast Richard Glenholmes, Keylite Lighting Services
  So directe Giannie Tognarelli
  MúsicaIzorel
  Coordinació guióArnau Monràs, Leire Larisgoitia
  Col•laboració especialSira Abenoza
  DocumentacióSandra Conesa,Catarina Rúbies, Maialen Lizarra
  Ajudant de muntatgeJordi González
  GrafismeAsier Lasa
  Correcció de colorXavier Viñas
  Mescla de soAlex Vilches
  Coordinació tècnicaLluís López, Jordi Gavaldà
  Traduccions i subtítolsK2000 (Javier Manzano)