ESPANYA DAVANT L’INCERTESA
  Després de la mort de Franco, la transició espanyola de la dictadura a la democràcia va sorprendre al món. Avui, Espanya sorprèn per altres (males) raons: milers de milions malbaratats en obres publiques; taxes d'atur astronòmiques, fins al 58,5% d’atur juvenil. Una infanta acusada de frau fiscal i més de 600 polítics i funcionaris públics implicats en casos de corrupció. Mentrestant, el massiu moviment independentista català qüestiona l'essència mateixa de l'Estat.
  La corrupció és moneda corrent i la transparència, inexistent. La població, que comprova com les xarxes d’amiguisme que provenen del franquisme segueixen tenint la paella pel mànec, està girant l'esquena al sistema actual. Nous partits polítics com Podemos i Ciutadans, sense vincles amb l’era de la transició, desafien l'establishment i prometen reformes.

  Les enquestes prediuen que el resultat de les eleccions generals (desembre 2015) marcarà la fi del bipartidisme, el sistema estancat que ha dominat el panorama polític espanyol durant les últimes quatre dècades. Espanya s'enfronta a un futur incert i emocionant que pot provocar la fi del sistema que va començar fa quaranta anys amb la mort del dictador.
  Aquest documental, que combina imatges d’arxiu amb entrevistes amb personatges clau i l'anàlisi d’experts i observadors ben connectats, dóna una nova perspectiva sobre l'estat d'ànim d'un país que sembla dirigir-se a una nova transició cap a una democràcia més profunda.
  Entrevistats Pablo Iglesias, Jordi Sánchez, Ada Colau, Albert Rivera, Esteban González Pons, Trinidad Jiménez, Gilles Tremlett, Sandrine Morel, Ernesto Ekaizer, Isabel San Sebastián, Josep Ramoneda, Jose Carlos Díez, José Vicente Barcia
  Joves a Cadis Carmen Jiménez, Graciela Menéndez, Lucía Marón, Fernando López, Juan Antonio Rivera
  GuióJaume Grau
  RealitzacióSergio Ghizzardi
  Produït perM314: Joan Úbeda – IA: Françoise Gazio
  CàmeraEtienne Monier, Raül Fabregat
  So directeAleix Cuaresma, Efrem Carbó, Vicente Carrasco, Jesús Ruiz
  MuntatgeToni Vizcarra
  ProduccióM314: Alicia Olivares, Elena García – IA: Lilanna Champenois
  Direcció de produccióM314: Pilar Razquin – IA: Claire Lion
  Aj. producció Sophie-Catherine Gallet
  TranscripcionsLea Bardet, Elisenda Gorgues
  GrafismeAsier Lasa
  Correcció de colorXavier Viñas, Stéphanie Bisutti
  MúsicaKarim Baggili
  NarracióMolly Malcom
  Mescla de soBruno Lagoarde
  Coordinació tècnica Lluís López, Jordi Gavaldà
  TraduccionsVersus
  SubtítolsDeskriptik
  ComptabilitatM314: José Luis Alcaraz – IA: Myriam Amroun, Nelly Besse-Gougay
  Assessoria juridicaElena Sota