VEUS CONTRA L’ESTIGMA
  A Catalunya, un grup de persones amb diagnòstic de trastorns de salut mental lidera una revolució silenciosa i lenta. Estan cansats de teràpies amb medicaments que comporten importants efectes secundaris, de contencions mecàniques (lligar persones al llit) i de llargues hospitalitzacions. Reclamen més inversió en tractaments psicològics i psicosocials, prevenció i recursos laborals que els permetin recuparar-se ( dins de la societat).

  L’Edgar és integrador social; la Cristina, poeta; l’Àngel, enginyer en una gran companyia petroliera; l’Elisenda és una jove periodista, i en David és pintor. Tots han estat diagnosticats amb trastorns mentals, però dediquen part del seu temps a l’activisme pels drets humans en salut mental. Saben que hi ha una altra manera d'abordar els problemes de salut mental. Sense estigma. Perquè, com revelen les últimes recerques científiques, les persones amb trastorns de salut mental es poden recuperar, però necessiten drets i recursos per poder aconseguir-ho. I, per començar, una nova percepció social, lliure de prejudicis.

  En aquest documental, donem a conèixer qui són i què fan aquests activistes, i els seus punts de vista sobre la percepció social de la malaltia mental. També presentem l’experiència del projecte finès Diàleg Obert (un èxit que és un referent mundial) i la tasca de la xarxa pública de salut mental de Girona, reconeguda a tot Europa. Tots dos són exemples d'aquest nou paradigma de recuperació que s'estén per tot el món
  Guió Marta Espar
  Imatge, muntatge i realització Marc Parramon
  ProduccióEva Peris
  Direcció de produccióPilar Razquin
  Producció executivaJoan Úbeda
  Producció delegada TVCJoan Pavón
  Direcció continguts TVCJoan Salvat
  Producció executiva TVCJordi Ambròsr
  Imatge addicionalAdrián Rogriguez, Francesc Peris, Pep Sancho
  SoNatxo Ortúzar, Tuomo Marttinen
  GrafismeAleix Abellanet
  MúsicaAudio Network
  Mescla de soFernando Novillo
  Veus doblatgeElisabet Isasi-Isasmendi, Masumi Mutsuda, Toni Forteza
  Coordinació tècnica Lluís López
  TraduccionsX Alba Sala, Jordi Mir, Polaris Kielipalvelut, Mervi Karppinen
  LinguistaJordi Mir
  Estudiant en pràctiquesAdrián Rodríguez